WhatsApp ile yardım alın
01.01.1970

Mutfaklar paslanmaz çeliğe teslim

Mutfaklar paslanmaz çeliğe teslim

Mutfakların bu en havalı ve en soğuk materyali yemek hazırlamayı, saklamayı ve ısıtmayı daha sağlıklı kılıyor. Demir karbon birlikteliğinden doğan çelik, her dönem mutfakların ağır demirbaşı olmaya devam ediyor.

Kadınlar için erkeğin kalbine giden yol yemekten,yemeğe giden yol da mutfaktaki üç beyaz dosttan geçiyor; buzdolabı, fırın ve ocak. Mutfakların bu üç silahşörü hayatımızı kolaylaştırdığı gibi, yemekleri doğru ısılarda pişirip sakladığı için sağlıklı beslenmemize de yardımcı oluyor.

Firmaların son günlerde ürettiği beyaz eşyaların farklı özellikleri, gurmelerin hayır diyemeyeceği kadar cazip. Bu ürünler aynı anda birçok yemeği koku geçirmeden pişirebiliyor, kilit sistemiyle olabilecek kazaları engelliyor ve kendi kendini temizleyebiliyor. Mutfakların en önemli yardımcıları olan beyaz eşyaların ortak özelliği paslanmaz çelikten üretiliyor olmaları. Bu sayede mutfakların en emektar yardımcıları olmaya devam ediyorlar.

Doğru beslenme, sağlıklı yaşam ve ağız tadı için paslanmaz çelik dostlarımıza nasıl davranmamız gerektiğine bir bakalım. Böylece dostluğumuz daim, yemeklerimiz sağlıklı olsun.

Paslanmaz çelik nedir?
Demir ve çelik arasında fazla fark yoktur. Sadece işlenmemiş saf demir, bakır kadar yumuşaktır. İçine %2 kadar karbon katılmasıyla inanılmaz bir sertlik kazanır ve çelik haline gelir. Demirin havayla buluşması sonucunda ortaya çıkan paslanma ise bu sert kişiliğin zayıf noktasını oluşturuyor.

Krom gibi bazı metaller havayla yani oksijenle çabuk ve kolay bir şekilde birleşerek ince fakat sağlam bir tabaka oluştururlar. Bu tabaka zedelense bile kendini yenileyebilir. Çeliğin içine %10-%30 miktarında krom eklendiğinde ise çelik asla paslanmaz ve yıllarca kullanılabilir.

Çelik nasıl temizlenir?

  • Önce elektrikli ürünlerin fişlerini çekmeniz gerekir.
  • Buzdolabı ıslak bez ile silinerek temizlenmeli. Buzluk kısmı asla sert cisimlerle kazınmamalı. Dış yüzeyi temizlerken bulaşık teli ve tanecikler içeren kremler kullanılmamalı. Temizliği muhafaza etmek ve koku yapmasını engellemek için meyveleri satın aldığınız poşetlerle saklamaman, yemekleri sıcakken dolaba koymamalısınız. Buzdolabı kapısındaki bölmeler dolabın en sıcak kısımları olduğu için bu bölümlerde soğukta saklanması gereken yiyecekleri saklamayın.
  • Ocakları da ıslak bezle temizlemek gerekir. Fakat sert cisimler ve tanecikler içeren katı temizlik malzemeleri kullanmamalıdır. Demir ızgara kolaylıkla yerinden kaldırılır ve alt tabla temizlenir. Gazlı ve yanıcı şapkalar sadece sabunlu suyla yıkanıp iyice kurulanmalıdır. Ocağı temizledikten sonra nemli bırakmamakta fayda var.
  • Fırın, özellikle mikrodalga fırınlarda yüzeyde kalan toz içeri girip makineye zarar vereceği için dış yüzey tozlu kalmamalıdır. İç temizliğinde olduğu kadar dış yüzey temizliğinde de ıslak sünger kullanılmalıdır. Fırının iç temizliğini fırın ılıkken yapmak gerekir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.